Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Silveroxel ´Incana´ E

Sorbus ´Incana´ E

Denna oxel är mångsidigt användbar som solitär i parker, som träd i villa- och flerbostadsträdgården, på kyrkogårdar och som gatuträd.
Läs mer »

2600 kr

Produktinformation

Silveroxeln är ett formstarkt träd med glatt och härligt lövverk. I ungdomen är det smalt pyramidformigt för att sedan blir bredare och mer äggformigt. Den utpräglat genomgående stammen är länge slät och silvergrå. Grenvinklarna är mycket trubbiga, ibland nästan vinkelräta mot stammen. Bladen är ca 8 cm långa, på ovansidan glest håriga och glänsande mörkgröna, på undersidan vitt filthåriga. De ljusa bladundersidorna ger trädet ett silvrigt intryck när bladen rör sig. Höstfärgen går i gult och brunt. Silveroxel bär mycket sparsamt med blekt orangeröda frukter. Den utvecklas bäst i sol till halvskugga och i näringsrik, väldränerad jord. Denna oxel är mångsidigt användbar som solitär i parker, som träd i villa- och flerbostadsträdgården, på kyrkogårdar och som gatuträd.

Höjd 7-9 m, bredd 5-6 m.

Zon 1-3

Frakt tillkommer.
För beräkning av frakt till just dig, kontakta webshop@hallandsasensvaxtbutik.se

 

Inspireras av vad vi gjort för andra trädgårdsintresserade